Zondagborrel

Zondagborrel

Op zondag 26 mei 2019 hebben we weer een editie van een zondagborrel met live muziek van Groovin’ Monk en DJ Ries-i achter de controler. 

Vanaf 17:00 uur ben je van harte welkom, de entree is gratis!zondagborrelzondagborrel

Consumpties kun je tijdens deze borrel betalen met speciale betaalmunten. Deze zijn ter plekke bij ons te koop. 

Je hoeft voor de zondagborrel niet te reserveren maar je kan natuurlijk altijd eerst komen lunchen of high tea-en. 

Groovin Monk

Groovin Monk: met Eunice Huisden zang, Frits van Aanhold bas/zang, Peter van Blanken drum/zang, Martin Kraaijeveld gitaar, Gideon Lansbergen keyboard en Harry Stolk gitaar.Zij spelen een swingend jazz/soul repertoire in eigentijdse bewerkingen.

Zondag

Zondag is een van de zeven dagen van de week. Het is de dag die op de zaterdag volgt. De dag na zondag is maandag. Zondag wordt als de eerste, dan wel als de laatste dag van de week gezien.

Zondag is genoemd naar de dag die in de Romeinse tijd aan de zon en naar de Godin Sól of Sunna was gewijd (Latijn: dies solis) en die in het overgrote deel van de christelijke wereld wordt gevierd als de ‘dag van de Heer’ (Latijn: dies domenicus, waarvan Frans: dimanche; Italiaans: domenica).

Joods-Christelijk achtergrond: zondag als rustdag

De zondag is met name belangrijk in het christendom, omdat de verrijzenis van Jezus Christus volgens de Bijbel plaatsvond op de eerste dag van de week, namelijk daags na de sjabbat, die in het jodendom de laatste dag van de week is.

Binnen veel christelijke stromingen is de zondag traditioneel de wekelijkse rustdag. De eerste Joodse christenen hielden echter nog de sjabbat, zoals dat nu nog steeds het geval is in het jodendom, maar tegenwoordig ook bij de zevendedagsbaptisten en de zevendedagsadventisten. In het Oude of Nieuwe Testament staat niet dat de zondag de rustdag is, maar de meeste kerken houden op zondag hun eredienst.

Bel ons direct