Gebak

Gebak

Gebak is de naam voor lekkernijen die door bakken van deeg in een oven tot stand komen.

Men onderscheidt “nat” en “droog”:

De bekendste soorten gebak zijn:

Cake is een eenvoudige koeksoort. Hoewel het woord “cake” in Engelstalige landen een verzamelnaam voor ‘gebak’ of ‘taart’ is, kennen we in Nederlanden België slechts één type onder deze naam.

Banket is de benaming voor fijner bereid gebak. Omdat het wordt gemaakt van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten, waardoor het een exclusievere en luxe uitstraling krijgt. Banket wordt gemaakt en verkocht door een banketbakker.

Brood wordt niet tot gebak gerekend. Sommige koude cakes zoals arretjescake worden niet gebakken, maar er toch toe gerekend.

Al het patisserie, wordt door HiP Alexandrium uitbesteed aan een specialist op dit gebied. 

Nonna & Nene’s kitchen

De gehele straat lag open, maar dat weerhield Ebru Fähmel en Patricia Felleti-Mijnsbergen er niet van om de deuren van hun hippe lunchroom te openen. Nonna & Nenne’s Kitchen voegt nieuwe smaken toe aan de Hofbogen. Met Turkse, Italiaanse en Griekse invloeden en geïnspireerd door de kookkunsten van beider oma’s worden hier allerlei heerlijkheden gemaakt, gedeeld en geproefd. 

Maar inmiddels hebben zij hun zaak bij de Hofbogen verlaten en zijn ze verder gegaan in de catering van hun patisserie.

Alle gebaks-producten worden dagelijks met veel aandacht en liefde gemaakt, handmatig en steeds volgens traditionele receptuur en werkwijze.

 

Assortiment Gebak:
gebak

Kijk op onze lunchkaart voor alle lekkernijen

 

 

 

Assortiment zoetigheden High Tea:gebak

 

Verder wordt in eigen keuken nog onze befaamde tiramisu volgens origineel traditioneel Italiaans recept gemaakt.

 

 

Call Now ButtonBel ons direct