Fair Trade

Fair Trade bij HiP

Rotterdam is in november 2012 benoemd tot Fair trade Gemeente.

Daarmee draagt Rotterdam samen met ondernemers en instellingen bij aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling. Het zelf inkopen van fair trade producten is een onderdeel van het programma Duurzaam 2010-2014: ‘Investeren in duurzame groei’.

Duurzame ontwikkeling

Rotterdam wil stimuleren dat er meer eerlijke producten, voor een eerlijke prijs en met betere leef- en werkomstandigheden worden verkocht en dat bedrijven en instellingen meer fair trade producten gebruiken. Als onderdeel van het Programma Duurzaam koopt de gemeente zelf deze producten in.

Internationale campagne

De Rotterdamse ambitie om Fair trade Gemeente te worden, vindt plaats in het kader van de internationale campagne die in tien jaar tijd uitgroeide tot een succesvol initiatief. Wereldwijd zijn er nu meer dan 1000 van deze Gemeenten. De campagne zorgt aantoonbaar voor een grotere sociale cohesie in een stad. Bovendien kunnen deelnemende ondernemingen en instellingen hun maatschappelijke betrokkenheid tonen aan een breed publiek en draagt het bij aan een positiever imago en de profilering hiervan.

fair trade wijnen

Fairtrade algemeen

  • Meer dan 2 miljoen producenten, boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden werken onder fairtrade condities
  • Ruim 6 miljoen mensen in ontwikkelingslanden profiteren (indirect) van de effecten van eerlijke handel
  • 69% van de Nederlandse huishoudens koopt fairtrade producten, en dit groeit nog steeds door
  • Wij Nederlanders drinken dagelijks 2 miljoen kopjes fairtrade koffie
  • Het fairtrade assortiment bij supermarkten is uitgebreid met o.a. cola, kokosnoten, ananassen, haricot verts, limoenen en vele huismerk producten
  • Retailwaarde van de in 2015 verkochte fairtrade producten bedroeg € 242 miljoen

Bij HiP

Ook HiP draagt natuurlijk bij aan een “faire” gemeente en wereld door bewust in te kopen. Zo voeren wij o.a. een wijn op onze kaart welke het predicaat “fair for trade” mag dragen. Ook kopen wij diverse duurzaam geproduceerde grondstoffen in en verkopen wij Dilmah thee.

 
Call Now ButtonBel ons direct