Thee

Dilmah thee

Thee van Dilmah is bijzonder vanwege haar achtergrond, haar ethiek én natuurlijk de unieke smaak. Dilmah is exclusief afkomstig uit het thuisland van de Ceylonthee: Sri Lanka. Dilmah is thee zoals thee bedoeld is: met zorg geplukt, vers verpakt op de plantage en onvermengd met andere soorten. Proef zelf het verschil!                                    

Merrill Fernando, grondlegger van Dilmah, is al meer dan 55 jaar actief in de thee branche. In 1974 is hij zijn eigen bedrijf begonnen, en in 1988 heeft hij het merk Dilmah geïntroduceerd. Dilmah is vernoemd naar zijn beide zoons Dilhan en Mahlik. Met het eigen merk heeft hij weer onvermengde en verse Ceylon thee op de markt gebracht. Van het inzaaien tot aan het verpakken en het verzenden vanuit Colombo naar importeurs wereldwijd, alles gebeurt in eigen beheer, zonder tussenhandelaren. Tegenwoordig is thee meestal maandenlang op transport, vervolgens maandenlang in opslag en dan pas wordt het verwerkt en veelal vermengd met goedkopere thee uit Afrika en Rusland. De smaak wordt echter bepaald door de thee van de minste kwaliteit. Bovendien staat er desondanks vaak toch nog “Ceylon thee” op de verpakking. Dilmah Tea wordt binnen enkele dagen na het plukken, aan de bron, verwekt en luchtdicht verpakt. Dilmah Tea: single origin, single region of single estate. Altijd een onvermengd product met een eerlijke afkomst. Welcome to the future of tea!

dilmah thee

De smaken thee waaruit u bij HiP kunt kiezen zijn:

Supreme Ceylon Single Origin Leaf Tea
Een zwarte thee met een opbeurende en expressieve smaak en een goede nasmaak, die voor in de mond ligt. Donker koperkleurig met weerspiegelingen van lichtere schakeringen, doet denken aan een oude sherry. De geur bevat elementen van honing, hooi en meloen.

Earl Grey Tea
Een subtiel geparfumeerde en evenwichtige thee met een rozenhoutachtige kleur en een uitgesproken karakter. In het droge blad is een assertieve bergamotgeur aanwezig. Een complexe mengeling van geuren: bloemen, marsepein en zoete kerstkruiden samen met onderliggende geuren die de suggestie van een bloementuin en van fruitbomen oproepen. Een bijzondere thee met body en een stevige persoonlijkheid.

Rose with French Vanilla
Deze rijke, volle thee heeft een krachtige geur van bloemen. De aroma’s komen terug in de smaak: honing, roos, vanille, toffee, karamel, suikerspin en mout. De prikkelende tannine zorgt voor een thee met statuur.

Ceylon Cinnamon Tea
Deze thee ruikt en smaakt naar vers gemalen kaneel en hazelnoten. De sterke zoete kaneelsmaak gaat snel over in een zwarte theesmaak met een ondertoon van nootmuskaat en kruiden. Een zeer aantrekkelijke thee die de smaakpapillen betovert.

Sencha Green Extra Special
Een middelsterke thee met de kleur van groengele bamboo. De aantrekkelijke geur en smaak doen denken aan verse erwten en gemaaid gras. Deze thee veroorzaakt een aangename samentrekkende werking achter in de mond en een gevoel van zoetheid voor in de mond.

Green Tea with Jasmine Flowers
Een frisse groene thee met geurige jasmijnbloemen. Een olijfgroene thee met de geur van jasmijnbloesem in de vroege avond.

Ceylon Young Hyson Green Tea
Een jeugdige en uitbundige thee. Strak gedraaide kransvormige hele bladeren groene thee welke in het water uitvouwen tot hele theeblaadjes met een kleur van khaki-groen olijf en matgroen. Vol van smaak, geurend naar licht geroosterd stro en iets van hout. Het groene looizuur komt niet bitter over en de algehele nasmaak laat een beeld van zoetheid achter.

Pure Chamomile Flowers
Kleine bloemen, geelgroen met heldergele accenten. Een lichte, fluweelachtige thee, geurend van bloemig tot kruidig met een speciale geur van tropische fruit waarin rijpe ananas domineert. De nasmaak is een weinig zoet en doet denken aan groene appels en rode appelschilletjes. Een elegante, ontspannende, reinigende en smakelijke thee.

nagerechtHip verzorgd ook heerlijke High Tea parties vanaf 2 personen, klik hier voor meer info

Geef een High Tea voor twee cadeau, klik hier voor meer info

 
Call Now ButtonBel ons direct