Olie & Azijn

Olie en Azijn

Olie en azijn betrekken wij van het Rotterdamse bedrijf Foodelicious, evenals de vinaigrettes. Zij bieden een ruim assortiment olie, azijn en vinaigrettes met veel smaak!. De meeste azijnen worden zelf geïmporteerd uit Frankrijk, Duitsland en uiteraard Italië. Vooral de fruitazijnen uit Frankrijk zijn subliem – gemaakt met vruchten uit eigen boomgaard, wat resulteert in een volle, pure fruitsmaak die elke salade gelijk afmaakt. Sommige azijnen worden speciaal voor ons exclusief gemaakt zoals de nieuwste topper, de vijgen-dadel azijn. Onze olie, azijn en vinaigrettes zijn een goede afspiegeling voor de producten waar wij voor staan – pure, eerlijke smaken, zonder kunstmatige toevoegingen.

olie en azijn

Olijfolie

Steeds meer mensen ontdekken dat olijfolie naast gezond ook enorm lekker kan zijn. Net als met wijn zijn er vele rassen olijven, die allemaal anders smaken en geuren. HiP kiest ervoor om zoveel mogelijk olijfolie van één ras olijf te verkopen (dus geen blends), en dan ook nog het ras olijf dat van origine in die streek voorkomt. Zo krijg je de meest pure smaak van olijfolie uit een bepaald gebied en krijg je de grootste smaakdiversiteit. Daarnaast is het elk jaar weer een verrassing hoe de nieuwe oogst zal smaken. Olijfolie is erg gezond en heel geschikt om in te bakken.

Olie

Naast olijfolie heeft HiP een heel mooie collectie oliën die geperst zijn uit licht geroosterde noten. Het licht roosteren geeft een heel volle en delicate smaak aan deze oliën. De meeste worden in Zuid-Frankrijk speciaal voor ons bereid. Allemaal eigen import dus er zijn zeer korte lijnen met de producenten van deze mooie producten zodat u altijd een vers, kwalitatief hoogstaand en betaalbare olie in huis haalt.

Azijn

De azijnen van HiP zijn op basis van vers fruit. Dus de frambozenazijnen zijn gemaakt met 85% verse frambozen , de mango azijn 85% mango en de ciderazijn van appel enz. Puur, eerlijk en waanzinnig lekker. Azijn is erg gezond, vooral de appelazijn en de ciderazijn zijn bekend om hun gezonde eigenschappen als men de azijn drinkt.

Omdat de azijn op basis is van fruit, bepaalt de basis de zoetheid van de azijn (en niet de hoeveelheid suiker). Een tomaatazijn zal iets frisser zijn dan een frambozenazijn. De vijgen-dadel azijn is het meest zoet. Stroperig en heel diep van smaak – heerlijk bij een salade met geitenkaas en walnoten.

Vinaigrettes

De lijn van vinaigrettes worden helemaal in eigen huis gemaakt met heel pure ingrediënten, en dus zonder kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen. Heerlijk over dagelijkse salades maar probeer bijvoorbeeld de champagne-truffel vinaigrette ook eens als dip!

Balsamico

Foodelicious importeert zelf een grote verscheidenheid aan balsamico azijnen uit Modena, en laat u graag het verschil in de winkel proeven. In de afgelopen paar jaar zijn zij echt een specialist geworden op dit gebied.

Call Now ButtonBel ons direct