De beste High Tea Rotterdam bij HiP!

Iets te vieren, of gewoon zo maar…?

Laat u met een groep vrienden, vriendinnen of collega’s verrassen met de beste High Tea Rotterdam en omstreken bij HiP Alexandrium. 

High Tea bij HiP      thee

Een High Tea omgeving Rotterdam ,ook wel Afternoon Tea Rotterdam, bij HiP is een belevenis! Allemaal verse lekkernijen geserveerd op een etagere, traditioneel en modern tegelijk in een sfeervolle ambiance. Door de centrale ligging van ons High Tea restaurant in het Alexandrium is een High Tea Rotterdam bij HiP ideaal te combineren met een dagje lekker winkelen. De grote winkelketens zijn allemaal vertegenwoordigd in het Alexandrium, zoals MediaMarkt, Primark, H & M, Zara en Prenatal.
Omdat wij uitsluitend met verse producten werken is het noodzakelijk om minimaal 24 uur vooraf de High Tea Rotterdam Alexander te reserveren. De zoete producten worden door een externe gespecialiseerde partij aangeleverd waar wij nauwe banden mee onderhouden waardoor wij ook kunnen inspelen op eventuele allergieën of andere speciale wensen. Om deze reden is het echter niet mogelijk om binnen 24 uur voor aanvang de gereserveerde Rotterdam High Tea Alexandrium te annuleren.

taart-huisDe HiP High Tea ìn Rotterdam bestaat uit:

Onze High Tea is:

van maandag t/m vrijdag vanaf 15:00. Zaterdag en zondag bent u de gehele dag welkom voor een heerlijke High Tea in Rotterdam.
De Rotterdam High Tea kan geserveerd worden voor minimaal 2 personen uitsluitend op reservering (minimaal 24 uur van tevoren)
€ 24,50 per persoon

De smaken thee waaruit u kunt kiezen zijn:

Tijdens uw High Tea in Rotterdam bij HiP kunt u kiezen uit de volgende smaken thee:

Indien u meer informatie wenst over onze thee soorten die u geserveerd krijgt bij uw High Tea Rotterdam Alexander verwijzen wij u door naar onze thee-pagina.

Afternoon Tea of High Tea?

In Nederland kennen wij de Afternoon Tea als “High Tea”. Rond 1840, kreeg Hertogin Anna van Bedford tegen het eind van de middag altijd een hongerig gevoel en zij wenste dat te stillen met thee, sandwiches en cake. Ook bij haar vriendinnen viel dit goed in de smaak en al gauw werd het zeer populair. Men fladderde van de ene tea-party naar de andere om op het juiste moment gezien te worden. Het lekkers werd tijdens de tea-party in een vaste volgorde geserveerd. Eerst werd rondgegaan met schalen vol flinterdunne sandwiches. Pas als men een sandwich had gegeten, mocht men zich wagen aan de scones met jam en room en de cake. Alles wat bij een Afternoon / High Tea geserveerd wordt, moet men vast kunnen houden tussen één vinger en één duim, allemaal kleine hapjes dus. Tijdens onze Afternoon Tea Rotterdam krijgt u volgens Britse gewoontes hartige en zoete hapjes aangeboden in combinatie met verschillende theesoorten van Dilmah T Series. Dit alles maakt het de beste High Tea Rotterdam!

Dilmah thee

Merrill Fernando, grondlegger van Dilmah, is al meer dan 55 jaar actief in de thee branche. In 1974 is hij zijn eigen bedrijf begonnen, en in 1988 heeft hij het merk Dilmah geïntroduceerd. Dilmah is vernoemd naar zijn beide zoons Dilhan en Mahlik. Met het eigen merk heeft hij weer onvermengde en verse Ceylon thee op de markt gebracht. Van het inzaaien tot aan het verpakken en het verzenden vanuit Colombo naar importeurs wereldwijd, alles gebeurt in eigen beheer, zonder tussenhandelaren. Tegenwoordig is thee meestal maandenlang op transport, vervolgens maandenlang in opslag en dan pas wordt het verwerkt en veelal vermengd met goedkopere thee uit Afrika en Rusland. De smaak wordt echter bepaald door de thee van de minste kwaliteit. Bovendien staat er desondanks vaak toch nog “Ceylon thee” op de verpakking. Dilmah Tea wordt binnen enkele dagen na het plukken, aan de bron, verwekt en luchtdicht verpakt. Dilmah Tea: single origin, single region of single estate. Altijd een onvermengd product met een eerlijke afkomst. Welcome to the future of tea tijdens uw High Team alexandrium! 

Reserveer hier uw High Tea omgeving Rotterdam bij HiP!

Call Now ButtonBel ons direct