Kerst

Kerst bij HiP

Eerste kerstdag is HiP Alexandrium gesloten.

Op tweede kerstdag zullen wij een gezellige kerstbrunch verzorgen. De kerstbrunch is uitsluitend op basis van reservering. Buiten de twee zittingen van de kerstbrunch om is de zaak gesloten voor andere gasten.
Wij hebben de prijzen wederom zeer laag gehouden om het voor (bijna) iedereen mogelijk te maken om Kerstfeest buiten de deur te vieren.

Kerstbrunch

De brunch is verdeeld in 2 zittingen de eerste zit start om 11:00 en de tweede zit om 13:30.  U mag dan twee uur onbeperkt van het uitgebreide kerstbuffet gebruikmaken (dranken zijn niet inbegrepen). 

De Kerstbrunch bieden wij aan voor slechts € 16,50 per persoon. Als er kinderen willen mee-eten…kan dit uiteraard voor een klein prijsje. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen van 4 t/m 12 eten voor € 8,25 mee.

De brunch wordt in buffetvorm geserveerd en bevat het volgende:

Kerstdiner

Dit jaar verzorgen wij geen kerstdiner…onze catering (www.hip-catering.nl), afhaal & bezorging (www.tapas-express.nl) zijn wel open tweede kerstdag.

 

Wat vieren we eigenlijk met Kerstmis?

Kerstmis (veelal zo aangeduid door Rooms-katholieken), kerst(feest) (veelal zo aangeduid door protestanten) of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar.

Met Kerstmis wordt door christenen de geboorte van Jezus Christus gevierd. De evangeliën van Lucas en Matteüs beschrijven de geboorte van Jezus. Vooral Lucas geeft brede aandacht aan de geboorte van Jezus in Bethlehem.

Het kerstfeest wordt in de westers-christelijke wereld en in sommige Kerken van het Oosters christendom gevierd op 25 december. In die Oosterse kerken die de Juliaanse kalender gebruiken voor de liturgische kalender (zoals de Russisch-orthodoxe Kerk en de Ethiopisch-orthodoxe Kerk), wordt het 13 dagen later gevierd. In veel streken zijn er tevens speciale vieringen op de avond ervoor (kerstavond, middernachtsmis) en/of op de dag erna. In West-Europa wordt 25 december als eerste kerstdag en 26 december als tweede kerstdag beschouwd.

Verschillende elementen in de wijze waarop men Kerstmis viert gaan terug op voorchristelijke en Germaanse tradities. Het feest is in de recente geschiedenis in grote delen van de westerse wereld in hoge mate geseculariseerd.

Hoewel Pasen theologisch gezien veel belangrijker is, wordt buiten de Liturgie het kerstfeest in het Westen veel nadrukkelijker gevierd. In het christelijke Oosten is ook buiten de Kerk het Paasfeest belangrijker en speelt daarnaast het feest van Epifanie een belangrijkere rol. In de Ethiopisch-orthodoxe Kerk is Epifanie (Timkat in het Amhaars) zelfs de belangrijkste christelijke feestdag. 

 

Call Now ButtonBel ons direct