Pinkster brunch

Pinkster brunch

De traditionele Pinkster brunch van HiP Alexandrium komt er weer aan, op 10 juni 2019 is het weer pinksteren. Alexandrium shopping center, Megastores en Woonmall zijn op 1e pinksterdag gesloten maar op 2e pinksterdag geopend. HiP is ook alleen op 2e pinksterdag geopend maarna de brunch kan er nog geshopt worden! Kijk voor de openingstijden even op de website van het Alexandrium.

Wat kunt u verwachten van de Pinkster brunch?

De Pinkster brunch bieden wij aan voor slechts € 14,50 p.p. Als er kinderen willen mee-eten kan dit uiteraard voor een klein prijsje. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen van 4 t/m 12 jaar eten voor half geld mee. Dranken zijn bij deze prijs niet inbegrepen.

De Pinkster brunch wordt in buffetvorm geserveerd met onder andere: 

  • Diverse verse broodsoorten
  • pinkster brunchVerschillende soorten kaas
  • Verschillende soorten worst 
  • diverse zoetwaren
  • Muesli en cruesli
  • Scrambled egg
  • Soep
  • Verse fruitsalade
  • Yoghurt

reserveren voor pinkster brunchHigh Tea of High Wine

Vanaf 15:00 uur kun je ook een High tea of een High Wine bestellen.
De High Tea is € 18,95 p.p. Wil je weten waar onze High Tea uit bestaat klik dan hier 
De High Wine is € 19,95 p.p. Wil je weten waar onze High Wine uit bestaat? Klik dan hier 

 

Pinksteren

Met Pinksteren (Oudgrieks: Πεντηκοστή, Pentèkostè Nederlands: vijftig) of Sinksen wordt de uitstorting van de Heilige Geest herdacht. Het is de negenenveertigste dag ná Pasen (de vijftigste dag ván Pasen). Met deze uitstorting wordt ook het begin van de christelijke Kerk gemarkeerd. Het kan als zodanig tevens als de eerste christelijke opwekking worden gezien.

Betekenis in het jodendom

De oorsprong van Pinksteren ligt in de Mozaïsche wetten die aan het volk Israël werden gegeven na hun uittocht uit Egypte. In het Bijbelboek Leviticus, hoofdstuk 23:15-22 staat dat op de vijftigste dag, op de dag na de zevende sabbat vanaf Pesach nieuwe offers voor God moeten worden gebracht, als een soort afsluiting van Pesach. Het feest wordt ook wel het ‘Feest van de Eerstelingen’ of ‘Wekenfeest’ (hebreeuws: Sjavoeot) genoemd. Er moesten ‘eerstelingen’ van de graanoogst en het vee worden geofferd. Voorts moet er een samenkomst worden gehouden en niemand mocht zijn gewone werk doen (zie Deuteronomium 16:10).

Betekenis in het christendom

In het christendom werd het Wekenfeest ‘Pinksteren’ genoemd, naar het Griekse woord ‘pentekostos’ (= vijftigste). Tijdens het pinksterfeest wordt herdacht dat de Heilige Geest, de derde Persoon van de Allerheiligste Drie-eenheid, neerdaalde uit de hemel op de apostelen en andere aanwezige gelovigen. Na Jezus’ dood op Goede Vrijdag en zijn verrijzenis op Pasen hadden de leerlingen van Jezus nog veertig dagen lang (tot Hemelvaart) de steun van zijn aanwezigheid gehad waarbij hij hen nog eens uitlegde wat de betekenis was van alles wat hij gedaan had tijdens zijn openbare optreden. Op de vijftigste dag van Pasen, tien dagen na Hemelvaart, op Pinksteren, kwam de beloofde Heilige Geest dan ook over de discipelen.

 

Call Now ButtonBel ons direct