Paas brunch

Paas brunch

De traditionele Paas brunch staat weer op het programma bij HiP Alexandrium. Het Alexandrium shopping center, Megastores en Woonmall zijn op 1e paasdag gesloten. Op 2e paasdag zijn alle drie de onderdelen van het Alexandrium geopend. HiP is ook 1e Paasdag gesloten maar op 2e paasdag zijn wij gewoon open en beginnen we de dag met een gezellige Paasbrunch.  paas brunch

 

Wat kan ik verwachten van de Paasbrunch?

Op tweede paasdag zullen wij een Paasbrunch verzorgen. 

De Paasbrunch bieden wij aan voor slechts € 17,50 p.p. Als er kinderen willen mee-eten kan dit uiteraard voor een klein prijsje. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis en kinderen van 4 t/m 12 jaar eten voor half geld mee.

De brunch wordt in buffetvorm geserveerd met onder andere: 

paas brunch

 

 

 

reserveren voor de paas brunch

Pasen

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk eerste en tweede paasdag of paaszondag en paasmaandag genoemd. Het christelijke Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf het paasfeest tot Pinksteren. De periode van het paasfeest tot Hemelvaartsdagduurt veertig dagen. Katholieken mogen gedurende de vijftig dagen durende periode hun jaarlijkse paasplicht vervullen.

In het Christendom

In de christelijke traditie is Pasen, of ook wel het paasfeest, het belangrijkste liturgische feest. Op Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, herdenken christenen het lijden en de kruisdood van Jezus en met Pasen vieren zij zijn opstanding, ook wel verrijzenis genoemd, uit de dood. Pasen behoort daarmee tot de traditie van de zoenoffers, die draaien om de noodzaak van de dood voor het leven, de verzoening met het goddelijke en de spirituele ontwikkeling van de eigen ziel door beproeving.

Call Now ButtonBel ons direct