Bieren

La Trappe wordt sinds 1884 gebrouwen door Bierbrouwerij de Koningshoeven op het terrein van de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot. Hoewel de La Trappe bieren zeer verschillend van karakter zijn, tonen ze ook overeenkomsten. Het zijn stuk voor stuk zuivere bieren. Met geduld, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de streng geheime recepturen van de Trappistenmonniken.

Trappistenbier

Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige Trappistenbrouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. De beste waarborg voor authenticiteit, receptuur, traditie en kwaliteit. Bier is pas Trappistenbier als het wordt gebrouwen binnen de muren van een Trappisten abdij, onder toezicht van monniken en er een gedeelte van de opbrengst naar goede doelen gaat. Puur en eerlijk. En dat proef je.

La Trappe Isid’or (7,5%)

Amberkleurig trappistenbier met een gebroken witte schuimkraag. Een mooie combinatie van kruidige, bloemige en fruitige geuren.
La Trappe Isid’or is in 2009 voor het eerst gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van Bierbrouwerij de Koningshoeven.

De harmonieuze smaak begint fruitig en gaat dan over in moutige karamel. Een perfecte balans tussen complexiteit en eenvoud.
Het bier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij. De afdronk is aangenaam bitter.

La Trappe Blond (6,5%)

Een goudgeel trappistenbier met een witte schuimkraag en een rijke smaakbeleving. De fruitige en frisse aroma’s gaan mooi samen met zoete geuren van mout en aroma’s die doen denken aan specerijen. Het resultaat is een toegankelijk, prikkelend bier met een licht zoete, zacht bittere en moutige smaak. De vriendelijke afdronk wordt gekenmerkt door een combinatie van zoet en een zachte bitterheid.

La Trappe Witte Trappist (5,5%)

Het enige trappisten witbier ter wereld. Lichtblond, troebel en met een stevige, vaste schuimkraag. De geur is lichtzurig en fris door het gebruik van tarwemout gecombineerd met een bloemig en fruitig (citrus, perzik, abrikoos) hoparoma. De smaak is zacht moutig, licht zurig en prikkelend door het koolzuurgehalte. De afdronk is droog en lichtbitter.Een doordrinkbare, frisse dorstlesser.

La Trappe Puur (4,5%)

Een lichtblond, biologisch en bovengistend Trappistenbier met een mooie stevige schuimkraag. De geur wordt gekenmerkt door frisse
en fruitige aroma’s vanuit de gist, gecombineerd met een bloemige citrus geur uit de hop. Bij het brouwen van dit Skal-gecertificeerde bier is uitsluitend gebruik gemaakt van biologische ingrediënten. Het resultaat is een toegankelijk, fris en doordrinkbaar trappistenbier met een aangename bitterheid en een milde, droge afdronk.

La Trappe Dubbel (7%)

Een donkerbruin trappistenbier met een ivoorkleurige schuimkraag. Een fruitige geur met warme tonen van vanille, karamel en
geroosterde chocolade. Een klassiek trappistenbier met een vol moutige, karamelzoete smaak en een subtiele, zoete invloed van dadel, honing en gedroogd fruit. De afdronk is zoet en lichtbitter.

La Trappe Tripel (8%)

Een goudblond trappistenbier met een witte schuimkraag.
Fruitige geuren van perzik en abrikoos zijn gecombineerd met een bloemige geur. La Trappe Tripel is een klassiek trappistenbier met een krachtige en volle smaak. Daarnaast heeft het bier een kandijzoet en licht moutig karakter. De afdronk is bitter en licht droog.

Call Now ButtonBel ons direct